رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که با سوءاستفاده از دستگاه اسکیمر در یکی از پمپ بنزینهای شمال پایتخت، اقدام به کلاهبرداری از حساب بانکی بیش از ۱۵۰ نفر از مشتریان کرده بود. این پرونده پس از مراجعه تعداد زیادی از شهروندان به پلیس فتا و اعلام برداشتهای غیرمجاز از حسابهایشان، در دستور کار ویژه قرار گرفت.
سردار داود معظمی گودرزی در تشریح جزئیات این پرونده گفت: “تعداد قابل توجهی از شهروندان تهرانی با مراجعه به پلیس فتای پایتخت، مدعی شدند که پس از سوختگیری از پمپ بنزینهای مختلف در سطح شهر، مبالغی به صورت غیرقانونی از حسابهای بانکی آنها برداشت شده است. با توجه به تعدد شکایات و حساسیت موضوع، کارشناسان پلیس فتا تحقیقات تخصصی خود را در این زمینه آغاز کردند.”
وی افزود: “در جریان تحقیقات اولیه، کارشناسان سایبری پلیس فتا دریافتند که قربانیان این پرونده عمدتاً پس از پرداخت هزینه سوخت در پمپ بنزینهای تهران مورد کلاهبرداری به روش اسکیمینگ قرار گرفتهاند. بررسیهای تکمیلی نشان داد که تعداد شکات این پرونده از ۱۵۰ نفر فراتر رفته و همچنان نیز در حال افزایش است که نشاندهنده گستردگی دام این کلاهبردار است.”

رئیس پلیس فتا پایتخت با اشاره به روند پیچیده پیگیری این پرونده اظهار داشت: “در ادامه تحقیقات و با تلاش شبانهروزی کارآگاهان، سرنخهای مهمی به دست آمد و مشخص شد که متهم با استفاده از ترفند استخدام به عنوان کارگر و متصدی پمپ بنزین، به صورت سازمانیافته اقدام به کپیبرداری از اطلاعات کارتهای بانکی شهروندان میکرده است. با سرعت عمل و هوشیاری پلیس، این متهم در حالی که مشغول کپی کردن اطلاعات کارتهای بانکی مشتریان در یک پمپ بنزین واقع در شمال تهران بود، شناسایی و پس از اخذ مجوزهای قضایی لازم، دستگیر و به مقر پلیس فتا منتقل شد.”
سردار معظمی گودرزی با تاکید بر مسئولیت قانونی جایگاهداران در قبال سوءاستفادههای احتمالی کارکنانشان هشدار داد: “کسانی که در حوزه ارائه خدمات سوخت فعالیت میکنند، باید به این نکته توجه داشته باشند که طبق قانون، مسئولیت هرگونه سرقت و کلاهبرداری که از طریق سوءاستفاده از جایگاه شغلی کارکنان آنها صورت گیرد، بر عهده مالکان جایگاههای سوخت است. بنابراین، لازم است تا جایگاهداران نسبت به گزینش دقیق و نظارت مستمر بر عملکرد کارکنان خود اهتمام ورزند.”
وی در پایان به شهروندان توصیه کرد: “به منظور پیشگیری از وقوع چنین جرایمی، هموطنان گرامی باید نهایت دقت را داشته باشند و به هیچ عنوان کارت بانکی خود را برای پرداخت در اختیار فروشندگان یا متصدیان قرار ندهند. حتماً عملیات بانکی و وارد کردن رمز عبور را شخصاً و در مقابل چشمان خود انجام دهید. چرا که حتی در صورت نصب دستگاه اسکیمر بر روی دستگاه کارتخوان، بدون اطلاع از رمز عبور، امکان برداشت غیرمجاز از حساب شما وجود نخواهد داشت. همچنین، در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک یا اطلاع از وقوع جرایم سایبری، مراتب را از طریق مرکز فوریتهای سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ و یا وبسایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir با کارشناسان ما در میان بگذارید.” این پرونده هشداری جدی به شهروندان در خصوص لزوم حفظ هوشیاری در هنگام استفاده از کارتهای بانکی و همچنین یادآوری مسئولیت سنگین صاحبان مشاغل در قبال امنیت مالی مشتریانشان است.