رئیس حوزه قضایی شهرستان پارسیان استان هرمزگان از عملیات موفقیتآمیز توقیف دو فروند شناور حامل سوخت قاچاق در آبهای خلیج فارس خبر داد. این عملیات، بخشی از تلاشهای گسترده دستگاه قضایی برای مقابله با پدیده قاچاق سوخت و کمک به رفع ناترازی انرژی در کشور است.
رصد اطلاعاتی و اقدام قاطع
حسین عباسی، رئیس حوزه قضایی شهرستان پارسیان، تأکید کرد که در راستای تأکیدات ریاست قوه قضاییه و رئیس کل دادگستری هرمزگان بر لزوم مقابله جدی با قاچاق سوخت، با دستور مقام قضایی و پس از یک دوره رصد اطلاعاتی دقیق و گشتزنی دریایی، این دو فروند شناور حامل سوخت قاچاق در آبهای خلیج فارس شناسایی شدند.
وی افزود که با تشکیل قرارگاه دریایی مقابله با قاچاق سوخت در خلیج فارس و با دستور مستقیم مقام قضایی، مأموران دریابانی پس از شناسایی، بلافاصله نسبت به توقیف این شناورها اقدام کردند. این عملیات نشاندهنده هماهنگی و جدیت دستگاههای مسئول در مبارزه با جرائم سازمانیافته است.

کشف ۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری متهمان
عباسی با اشاره به بازرسی دقیق از شناورهای توقیف شده، خاطرنشان کرد که در مجموع ۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق از این دو شناور کشف و ضبط شده است. همچنین، در این رابطه چهار نفر دستگیر شدهاند که برای سیر مراحل قانونی و تحقیقات بیشتر تحویل مراجع قضایی شدهاند.
این مقام قضایی یادآور شد که مرتکبان قاچاق سازمانیافته سوخت، علاوه بر مجازاتهایی نظیر جریمه نقدی و حبس، به ضبط اموال ناشی از جرم نیز محکوم میشوند. وی افزود که بر اساس ماده ۲۰ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، شناورهایی که در امر قاچاق دخیل بودهاند نیز به نفع دولت ضبط خواهند شد. این اقدام قاطع، با هدف افزایش بازدارندگی و مقابله جدی با شبکه سازمانیافته قاچاق صورت میگیرد.
بازگشت سوخت به چرخه توزیع قانونی
پس از توقیف، این دو شناور به بندر مقام منتقل شدهاند و سوختهای کشف شده از آنها نیز طبق روال قانونی و با دستور قضایی، تحویل شرکت پخش و توزیع فرآوردههای نفتی شده تا به چرخه توزیع قانونی کشور بازگردد. این فرآیند تضمین میکند که سوخت قاچاق به دست مصرفکننده نرسد و منافع ملی حفظ شود.
رئیس حوزه قضایی شهرستان پارسیان در پایان تأکید کرد که با توجه به تأکیدات مکرر ریاست قوه قضاییه و رئیس کل دادگستری هرمزگان، مبارزه با قاچاق، بهویژه قاچاق سوخت در خلیج فارس، به صورت ویژه در دستور کار دستگاه قضایی قرار دارد. این مبارزه با رصد اطلاعاتی و عملیاتی مستمر و کارآمدسازی نظارتها، به طور جدی پیگیری خواهد شد تا از هدررفت سرمایههای ملی جلوگیری شود. این اقدامات چه تأثیری بر ثبات بازار سوخت و مقابله با ناترازی انرژی در کشور خواهد داشت؟